دلمه به
مواد لازم:
به متوسط 6 عدد
لپه نصف استكان چند ساعت خيس خورده
برنج نصف استكان چند ساعت خيس خورده
گوشت چرخ کرده 50-100 گرم
پياز 2 عدد متوسط
سبزي معطر ( ترخان ، مزره ، نعناع ، شويد 200 گرم خرد شده ( اختیاری )
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
آلو خورشتی 8-10 عدد
آب گوشت 2 ليوان
نمك ،فلفل ، زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهيه :
یکی از پیاز ها رو پیاز داغ کنید و گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید و یک قاشق رب همراه با نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خیلی کم آب بریزید و صبر کنید تا گوشت بپزه و آبش کشیده بشه. لپه رو هم جداگانه نيم پز كنيد .
برنج رو هم به روش معمول آبکش کنید.سبزی دلمه رو هم جدا تفت بدید.
برنج آبکش شده ، لپه پخته ، گوشت پخته شده ، سبزی دلمه ( میتونید این دلمه رو بدون سبزی هم درست کنید ) و به مقدار کافی نمک و فلفل رو با هم مخلوط کنید تا مواد داخل دلمه آماده بشه.
سر به ها رو برش بزنيد و جدا كنيد بعد داخل به ها رو با دقت خالي كنيد ، طوري كه كف و ديواره اشون پاره نشه .
دلمه ها رو با مواد آماده شده پر کنید و سر دلمه ها رو بذارید.
يكي از پبازها رو ريز خرد كنيد و تو مقداري روغن همراه با زرد چوبه سرخ كنيد. رب رو هم اضافه کنید و تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه. به هایی که از داخل به در آورده بودید رو ریز خرد کنید و به رب اضافه کنید و تفت بدید . به مقدار کافی آب به سس اضافه کنید که وقتی به ها رو داخل سس میذارید 2/3 از به ها داخل سس قرار بگیره.
وقتی سس جوش اومد به ها رو داخل سس بچینید و آلوها رو به سس اضافه کنید و حرارت رو ملایم کنید و اجازه بدید دلمه ها بپزه . در حین پخت تو چند مرحله از سس رو دلمه ها بدید تا مواد داخل دلمه هم طعم دار بشه.
اگر دوست دارید طعم دلمه ها ملس بشه به سس 1 قاشق شکر اضافه کنید.
میتونید آلو رو از سس حذف کنید و شکر و آبلیمو رو برای سس جایگزین کنید.