از تركيب ماست ، آرد و ( زعفران در صورت دلخواه) خمير نسبتاً سفتى مثل ماست چكيده درست كنيد و در يك كيسه بريزيد و نوك كيسه را يك سوراخ خيلى ريز ايجاد كنيد ( براى طراحى ظريف ) و طرح خودتون رو كف يك ماهيتابهء گود يا قابلمه و يا قالب كه با دستمال كمى چرب و يا اسپرى كرده باشيد...
مواد لازم
آرد جوانه گندم 2 قاشق سوپخوری- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری- شکر 210 گرم-کره 160 گرم- عسل 2 قاشق غذاخوری- بادکا(گلوکز) 1/5قاشق غذاخوری(glucosesyrup)
- گلاب 1/2 لیوان - زعفران 1/2 قاشق چایخوری - هل 1/2 قاشق چایخوری - خلال بادام و پسته 150 گرم
طرز تهیه:
اول از همه یه فویل رو توی سینی یا میز کار بذارید و روش رو با کره چرب کنید.بعد دو آرد را با هم مخلوط کرده الک کنید کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. سپس گلاب و شکر را اضافه می نماییم مرتب هم می زنیم. به طوریکه مواد به بدنه نچسبد. مواد که کف کرد، کره را افزوده بعد از کمی جوشیدن، عسل و بادکا را افزوده و هل آسیاب شده بهمراه زعفران ساییده را نیز می افزاییم(زعفران را در آب حل نکنید بصورت خشک توی مواد سوهان بریزید) حرارت را ملایم می کنیم (حتما حتما حرارت ملایم باشه)حدود 20 تا 25 دقیقه مواد رو مرتب هم میزنیم.واسه اطمینان از اینکه سوهان آماده شده یا نه با یه قاشق کمی از مواد سوهان رو روی فویل چرب شده بریزید وقتی سرد شد تست کنید اگر ترد و شکننده بود و حالت چسبنده نداشت سوهان آماده ست. بعد از 20 تا 25 دقیقه میبینید که مواد سوهان جمع میشه و مرتب میجوشه.در تمام طول کار حتما با قاشق چوبی مواد رو هم بزنید تا دستتون نسوزه.من توی قابلمه چدنی مواد رو پختم هرچی ظرف ضخیم تر باشه بهتره.حالا سوهان رو روی فویل چرب شده با فاصله بریزید و خلال بادام(از قبل کمی خلال بادام رو تفت بدید اینجوری خوشمزه تر میشه )و پسته روی آن ریخته و با وردنه یا گوشتکوب چرب شده کمی روی سطح سوهان بکشید تا پهن شود فقط حواستون باشه خیلی آروم با گوشتکوب اینکارو انجام بدید یه موقع ضربه نزنین چون سوهان فوق العاده داغه و میسوزید.اگه دوست داشتین مثل من لقمه ای درست کنید همه مواد رو یک مرتبه روی فویل بریزید و بعد از ریختن خلال سریع با وردنه چرب پهن کنید وبا پیتزابر یا چاقوی تیز بصورت مربع برش بزنید البته چون داغ هستش نمیشه فعلا برشها رو جدا کرد فقط خط بندازین روی سوهان بعد از سرد شدن جدا کنید.بفرمایید سوهان آماده ست/ فرخنده
تیکه های مرغ رو با پودر سیر ونمک و فلفل بهمراه کمی ماست مخلوط کرده و میذارم توی یخچال تا مزه دار بشه.بعد از چند ساعت ابتدا توی آرد سفید بعد توی ظرف کوچیک که پر از آبِ یخ هستش میزنم دوباره توی آرد سفید چند بار اینکارو انجام میدم تا رویه مرغ حالت پولک های ماهی پیدا میکنه بعد کمی آرد سوخاری (مخلوط با پودر تخم گشنیز یک قاشق سوپخوری، پودر فلفل قرمز یک قاشق سوپخوری، پودر سیر یک قاشق سوپخوری، پودر فلفل سیاه یک قاشق سوپخوری، پودر زنجبیل یک قاشق چایخوری، جوهر لیمو یک قاشق چایخوری، پودر فلفل سفید یک قاشق چایخوری و نمک 2 قاشق سوپخوری می باشد) روی مرغها میپاشم که وقتی توی روغن فراوون سرخ میکنم اون تیکه های آرد که بوسیله آب یخ به مرغ چسبیده حسابی برشته وخوشمزه میشه(این روش رو تو یه برنامه تلویزیونی آشپزی دیدم خیلی عالی میشه.ونیازی به تخم مرغ هم نداره.)میتونین توی یک زودپز یک و نیم پیمانه روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملاً داغ شود. در این مرحله، تکه های مرغ را درون روغن داغ بیندازید و در زودپز را ببندید و برای 5 دقیقه به آن زمان دهید تا یک طرف مرغ ها برشته شود. سپس در زودپز را باز کنید و مرغ ها را زیر و رو کنید و دوباره در زودپز را ببندید و 5 دقیقه دیگه واسه طرف دیگه مرغها.
اما اینبار مرغها (رو بصورت تیکه های کوچیک برش زدم اندازه وقتی که میخوام جوجه کباب درست کنم) رو بعد از مزه دار کردن(با ماست و.....) ابتدا توی آرد سفید(+نمک.فلفل سیاه.فلفل قرمز.جوز هندی.میخک آسیاب شده.تخم گشنیز کوبیده شده.پودر سیر.پودر زنجبیل.پودر پاپریکا.) بعد توی سفیده تخم مرغ و آخر سر توی "پانکو" زدم..اگه دوست دارین لایه سوخاری رویه مرغها بیشتر بشه اینکار رو دوبار انجام بدین یعنی دوباره تخم مرغ و بعد پانکو.بعد از اینکه همه تکه های مرغ رو به این روش درست کردم توی روغن فراوون داغ شده انداختم و شعله رو کم کردم در ظرف رو گذاشتم تا با حرارت ملایم مغز پخت بشن.اگه حرارت زیاد باشه فقط رویه طلایی رنگ میشه ومغز گوشت خام می مونه.
(میگو رو هم برای سوخاری کردن پاک میکنم اما دم میگو رو جدا نمیکنم و روی شکم میگو با چاقو چندتا برش موازی ( عمیق نباشه)با فاصله میدم و میگو رو بر خلاف جهت قوسی که داره برمیگردونم تا صاف بشه بین دو کیسه فریزی قرار میدم و کمی با استیک کوب میکوبم تا کمی پهن بشه(این سلیقه ایه و میشه اینکارو انجام نداد این روشو رو تو یه برنامه تلویزیونی آشپزی دیدم) بعد با گشنیز ریز خرد شده و پیاز و سیر و فلفل سبز تند ریز خردشده و یه کوچولو فلفل دلمه ای ریز خردشده نمک و فلفل و کمی زعفرون و پوست لیموی تازه رو هم رنده میکنم البته خیلی کم و روغن زیتون توی یه کیسه فریزری میذارم و میذارم چند ساعت توی پخچال بمونه و توی این مدت چندین بار با تکون دادن نایلون میگو ها رو کاملا بمواد آغشته میکنم.بعد ابتدا توی آرد سفید بعد سفیده تخم مرغ بعد پانکو مخلوط با پفک میزنم و سرخ میکنم.(دم میگو رو رو توی آرد وتخم مرغ و پانکو نمیزنیم) )
واسه سیب زمینی :
روش اول : ابتدا پوست سیب زمینی
های شسته شده را جدا کرده و بعد به شکل فیله یعنی بصورت خلال های بلند و کلفت (قطور) برش زده، شسته و خشک کنید. بعد در روغن شناور داغ شده قرار دهید و اجازه دهید برای 5 دقیقه داخل روغن داغ بماند (بدون هم زدن). سپس درِ ظرف را گذاشته و شعله زیر آن را خاموش کنید و پس از 20 دقیقه مجددا شعله زیر آن را با حرارت متوسط روشن کرده، درِ آن را برداشته و پس از یک دقیقه هم بزنید. سپس آن را کنترل کنید تا سرخ شده و طلایی خوش رنگ شود.نمک آن را هم به مقدار لازم اضافه کنید.
روش دوم : آب را جوش آورده (یک لیتر آب) . نمک را به آن اضافه کنید (یک ق س ) . پس از جوش آمدن سیب های زمینی های خلال شده (200 گرم) را در آن ریخته و درِ ظرف را ببندید و اجازه دهید به مدت 3
دقیقه بجوشد. سپس سیب زمینی ها را آبکش کرده و بگذارید سرد شود، روغن را داغ کرده و سیب زمینی ها را به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید. در صورت تمایل می توان سیب زمینی های آبکش کرده در فریزر نگهدارید و در موقع لزوم سرخ کنید.
سس گوجه فرنگی:
پوره گوجه + سرکه سفید +نمک + شکر+ پاپریکا+میخک آسیاب شده+فلفل قرمز+دارچین
رو باهم روی حرارت ملایم گذاشته بعد از 5 دقیقه سس آماده ست. مقدار هرکدوم از ادویه ها(و شکر و فلفل) بستگی به ذائقه شما داره که میتونین کم یا زیاد بریزین.(اون ظرف سس که مقدارش کمه رو با همین روش درست کردم و توی بطری سس خالی شده ریختم )/ فرخنده
ژله پرتقال رو با بستنی آماده کنید و بذارید تو جا تخم مرغی تا ببنده . تو ظرفی که میخواید ژله رو سرو کنید یک لایه نازک ژله آلوئه ورا رو که با بستنی درست کردید بریزید و بذارید کاملا ببنده ...
تزیین سمبوسه
تزیین آش رشته
بادمجان ها را حدود یک ساعت قبل پوست بکنید و کمی نمک روی آن بپاشید و بگذارید یه گوشه ای بماند .یا توی آب نمک بذارید...
مرغ را با يك و نيم ليتر اب ميجوشانيم و كف ان را مرتب ميگيريم ، بعد به ان زرد چوبه، پياز يك عدد بزرگ ، چند حبه سير خرد شده، ساقه كرفس ، يك عدد هويج ، چوب دارچين و نمك وفلفل اضافه ميكنيم به مدت 10دقيقه با حرارت زياد ميجوشانيم بعد حرارت را ملايم ميكنيم به مدت يك ساعت و نيم ميپزيم بعد از پخت بايد حدود يك ليوان اب مرغ بماند .مرغ را بيرون اورده وپس از خنك شدن استخوان مرغ را ميگيريم تكه هاى مرغ را خيلى ريز نكنيد.
4 مورد اول را در یک قابلمه فلزی یا شیشه ای با دست چند ثانیه هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و با قاشق چوبی مرتب هم بزنید .معمولا 5 تا7 دقیقه طول میکشد تا شکر در سفیده حل شود ...
زرده وسفیده رو جداکرده وزرده ها رو با نیمی از شکر و وانیل بوسیله همزن برقی خوب بزنید تا رنگ آن روشن وحجم آن دوبرابر شود آبجوش را هم درحین همزدن اضافه کنید (تا همین حد کافیست اگر زرده ها رو بیشتر هم بزنید بعد از پخت رویه رولت حالت چسبنده خواهد داشت و پوسته پوسته میشود وبه کاغذ یا پارچه ای که برای رول کردن استفاده کرده ایم میچسبد).
دستور این کیک توسط دوست خوبم خانم وحیده اسلامی ارسال شده.
فر رو درجه ۱۸۰ روشن میکنیم که گرم شود. روغن را با شکر حسابی هم میزنیم بعد تخم مرغها رو دونه دونه میشکنیم یعنی بین هر تخم مرغ ۱ دقیقه هم میزنیم و بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه میکنیم و در آخرین تخم مرغ وانیل رو اضافه میکنیم.
اول شكر وثعلب را مخلوط ميكنيم وكنار ميگذاريم و بعد شير را مي جوشانيم و بعد حرارت آن را ملايم كرده و زعفران وگلاب را اضافه مي كنيم و شكر و ثعلب مخلوط شده را هم كم كم به آن اضافه كرده، با چنگال مرتب به هم مي زنيم تا شكر و ثعلب در شير حل شود...
روی ماست رو با برگ ترخون برای شاخه های نخل.نعنا خشک و شوید خشک برای سبزه ها ...گل محمدی خشک برای گلها وزعفران برای خورشید و ماهی ها استفاده کردم با خلال دندون ظریف کاریها رو انجام میدم.
این کلوچه مخصوص استان خوزستان است و به آن کلوچه شوشتری هم میگویند.
پودرخمیرترش فوری،آب ولرم و شکر را مخلوط کرده وکنار میگذاریم.آرد را چندین بار الک میکنیم بعد زیره ورازیانه آسیاب شده (لازم نیست کاملا پودر شود باید کمی درشت باشد تا زیر دندان احساس شود) و بهبود دهنده را به آرد الک شده اضافه میکنیم وکمی مخلوط میکنیم.
دستور این غذا توسط دوست عزیز خانوم رویا ارسال شده.
سيب زمينى درشت رو بعد از شستن كاملاً خشك كنيد و در مايكروفر بپزيد.وقتى كه كاملاً مغز پخت شد اون رو داخل يه تيكه فويل يا همون كاغذ الومينيوم بپيچيد و براى چند دقيقه داخل فر از قبل داغ شده بگذاريد تا پوستش هم سفت بشه...
برای تزیین کشک و بادمجون اول از هر چیزی به کشک و نعنا داغ وسیر داغ نیاز داریم که بهتره کشکمون تقریبا سفت باشه (اگه شل باشه نمیشه بهش فرم داد) نعناداغ هم با روغن کم درست کنید تا سفت باشه(وگرنه موقع کار روی سطح غذا پخش میشه).سیر رو هم با کمی زردچوبه وبا حرارت خیلی ملایم تفت بدید (حرارت بالا باعث میشه سیر زود بسوزه.زردچوبه رنگ سیر رو زیباتر و بوی اونو کمتر میکنه)...
دستور این کیک یزدی توسط دوست عزیز خانوم نیلوفر ملا حسینی ارسال شده.
تخم مرغ ها را با همزن ۵ دقیقه هم بزنید.
شکر را اضافه کرده دوباره ۵ دقیقه با هم زن هم بزنید.وانیل و هل را اضافه کنید.روغن را اضافه کرده و مجددا 5 دقیقه هم بزنید...
ارد را روى حرارت ملايم تفت ميدهيم و اين در حدود 30 تا 40 دقيقه زمان ميبرد!! يعنى يكى از نكات مهم يك حلواى خوب داشتن حوصله در اين قسمت تهيهء ان است و حرارت ملايم.تا جايى كه رنك ارد نخودى پر رنگ شود ( قهوه اى نشود) در يك ظرف ديگر هم ارد برنج راكمى تفت بدهيد وكنار بگذاريد.ارد برنج حلواى ما را ترد ميكند.وقتى رنگ ارد گندم نخودى شد هر دو ارد را تركيب ميكنيم والك ميكنيم...
طرح بسیار زیبا از دوست عزیز سرکار خانم فرخنده هارونی با دستور ایشون...