loading...
آشپزخانه من
آشپزخانه من بازدید : 9354 پنجشنبه 26 بهمن 1391 نظرات (0)

آش گوشت مازندرانی

مواد لازم:

گوشت ( ترجیحا گوشت گردن گوسفندی) 300 گرم
پیاز 3- 4 کیلو
نخود 300 گرم
برنج (بهتر است برنج نیم دانه باشد) 300 گرم
دارچین 4 قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

برنج رو بشورید و از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید برای تهیه این آش خیلی بهتره که از برنج نیم دانه استفاده کنید.
برنج رو با 300 گرم گوشت و 1 یا 1/5 لیتر آب و کمی زردچوبه و فلفل بذارید روی حرارت ملایم تا خوب بپزه و مثل وقتی که شله زرد درست میکنید حسابی دونه هاش باز بشه. (حدود 2-3 ساعت طول میکشه)
1 کیلو پیاز خلالی خرد شده رو با کمی روغن تفت بدید تا رنگش کمی تغییر کنه و به اصطلاح سبک شه ، کمی دارچین داخل پیاز بریزید و بعد به گوشت و برنج اضافه کنید تا با هم بپزند و عطر و طعم دارچین و پیاز به خورد برنج و گوشت بره.
بعد از اینکه گوشت پخت ، گوشت رو از برنج جدا کنید و استخوانهاش رو جدا کنید و گوشت رو بکوبونید یا ریش ریش کنید.
نخود رو از شب قبل خیس کنید تا پوست بندازه تو این فاصله چند مرتبه آب نخود رو عوض کنید بعد نخود رو حدود 3-4 ساعت بپزید. میتونید از زود پزاستفاده کنید. وقتی نخود پخت و کمی خنک شد نخود رو 3 بار چرخ کنید تا کاملا نرم شه و زیر دندان حس نشه.
گوشت کوبیده شده رو با برنج و نخود چرخ شده مخلوط کنید و در صورت نیاز بهش آب اضافه کنید ( دقت کنید ای آش مثل حلیم سفت و کشداره پس تو ریختن آب دقت کنید ) و مدام هم بزنید تا مثل حلیم کشدار شه.مهمترین قسمت تهیه این آش هم زدن مدامشه تا خوب کشدار بشه.
2 کیلو پیاز دیگه رو هم خلالی خرد کنید و کاملا سرخ کنید و کمی زردچوبه بزنید و به آش اضافه کنید تا حدود سک ساعت دیگه آش همراه با پیاز ها بپزه. یه مقدار از این پیاز رو هم برای روی آش نگه دارید.
نکته مهم اینه که در طول این مدت هر چند دقیقه باید کاملا با گوشت کوب چوبی یا ملاقه یا هر وسیله ای که باهاش آش رو هم میزنید ، مواد رو بکشید به جای اینکه هم بزنید بکشید و یا از گوشت کوب برقی استفاده کنید به این طریق هم ابها بخار میشه و هم آش کشدار میشه.
در اخر هم 2-3 قاشق غذاخوری دارچین رو سرخ کنید و به آش اضافه کنید . روی آش رو با پیاز داغ سرخ شده و کمی دارچین تفت داده شده تزیین کنید.

نکته:

برنج و نخود باید یک اندازه باشه.
هر چی پیاز فراوون تر باشه آشتون خوش طعم تر میشه.
دقت کنید میزان آب در حین پخت زیاد نباشه چون وقتی همه مواد با هم مخلوط بشه آب اضافی به سختی بخار میشه. غلظت این آش دقیقا مثل حلیمه.
این آش هم مثل حلیم هم با شکر خورده میشه و هم با نمک آبلیمو یا آب نارنج.
خیلی بهتره برای درست کردن این آش از گوشت گردن استفاده کنید.
اینهم عکس آش من که ماه رمضان درست کرده بودم.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 840
  • کل نظرات : 181
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 1830
  • آی پی امروز : 110
  • آی پی دیروز : 108
  • بازدید امروز : 235
  • باردید دیروز : 228
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,269
  • بازدید ماه : 4,348
  • بازدید سال : 36,260
  • بازدید کلی : 2,616,518
  • کدهای اختصاصی