شله مشهدی
مواد لازم:
گوشت دنده گوسفندی 500 گرم
نخود و لوبیا 150 گرم یا 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
آب 10 پیمانه
گندم 1 پیمانه
لوبیا چیتی نصف پیمانه
برنج یک دوم پیمانه
ماش یک دوم پیمانه
عدس یک دوم پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
مواد لازم برای روی شله:
گوشت قیمه 200 گرم
پیاز سرخ شده 3 عدد
لپه یک دوم پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
گلاب یک دوم قاشق چایخوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
از یک شب قبل تمام حبوبات رو جدا جدا بشورید و خیس کنید.
گوشت دنده، پیاز، نخود و لوبیا رو با 10 پیمانه آب و حرارت ملایم حدود 4 ساعت بپزید. بعد گوشت پخته رو از قابلمه در بیارید و بکوبید .
گندم و لوبیا چیتی رو به قابلمه نخود و لوبیای پخته شده اضافه کنید و حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزید.
بعد برنج، ماش، عدس، نمک، فلفل و گوشت کوبیده شده رو به قابلمه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مواد بپزه و حبوبات کاملاً له بشه. هم زدن شله مهمترین قسمت تهیه اشه چون اینقدر باید هم زده بشه تا کشدار شه. البته می تونید از گوشتکوب برقی کمک بگیرید و کمی مواد رو له کنید تا آش زودتر حاضر بشه.
در آخر، وقتی شله کاملا له و کشدار شد، یک مقدار دارچین، جوز هندی، زنجفیل بهش اضافه کنید. بعد شله رو تو ظرف بکشید و خورش قیمه آماده شده رو روش بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه قیمه روی آش:
ابتدا گوشت قیمه ای رو با پیاز داغ سرخ کنید و لپه رو اضافه کنید و خوب تفت بدید. بعد زردچوبه ، رب گوجه فرنگی ، فلفل و مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدید بپزه.
در آخر، گلاب و زعفران رو بریزید و در ظرف رو ببندید و 10 دقیقه خورش رو دم کنید. دم کردن خورش باعث میشه عطر و طعم بهتری داشته باشه.
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
آرشیو
آمار سایت
کدهای اختصاصی