گل گاو زبان رو از قبل یک ساعت تو آب سرد خیس کنید تا شنی که تو گلها هست ته نشین بشه بعد آبکش کنید و صبر کنید تا آبش بره.
لیمو عمانی رو هم یک ساعت قبل از تهیه مربا تو آب ولرم خیس کنید.
کیوی ها رو پوست بکنید و حلقه حلقه کنید یا به شکل دلخواه خرد کنید .
چون کیوی خیلی سریع میپزه و له میشه پس اگر میخواید کیوی ها شکلشون رو حفظ کنند
این سس یک سس تنده پس حتما از فلفل سبز تند استفاده کنید.همه موادی رو که خیلی ریز خرد کرده بودید با هم مخلوط کنید . استفاده از دانه های فلفل سیاه تازه که روی این سس آسیاب میکنید طعم خیلی خوبی به سس میده...
خرما ها رو بشورید و از وسط نصفشون کنید و هسته اش رو در بیارید ، بریزیدشون تو یه قابلمه گود و روش آب جوش بریزید و بذارید نیم ساعت بمونه.
بعد از این مدت قابلمه رو بذارید روی حرارت تا آبش جوش بیاد، بعد زیرش رو کم کنید و صبر کنید خرماها 5 دقیقه بجوشه تا کاملا نرم بشه...
همه مواد رو با هم بریزید داخل یک قابلمه کوچیک و خوب مخلوط کنید و بذارید روی حرارت ملایم تا آروم آروم بپزه. وقتی به غلظت سس رسید از روی حرارت بردارید و بإارید خنک بشه...
این سس یک سس بسیار خوش طعمه که با انواع سالاد سبزیجات تازه و به عنوان دیپ در کنار سبزیجات تازه و همراه با چیپس بسیار کاربردی و خوش طعمه...
مقداری اب و نمک رو مخلوط کنید و روی لوبیا سبزهای پاک شده و شسته شده داخل شیشه بریزید تا شیشه پر بشه ، در شیشه رو محکم ببندید . شوری آب نمک باید در حدی باشه که وقتی میچشید به تلخی نزنه.
بالنگها رو پوست بکنید و قسمت داخلیش رو در بیارید و به شکل مکعب خرد کنید.توی یه قابلمه آب بریزید و بالنگها رو بریزید توش و بگذارید با حرارت ملایم بجوشه وقتی کمی جوشید بریزید توی صافی تا آبش خارج بشه بعد دوباره این کار رو تکرار کنید.
بهتره برای درست کردن این مربا از کدوهای نارنجی و رسده استفاده کنید تا مربای خوشرنگتری داشته باشید.
کدوها رو پوست بکنید و تخمه هاش رو جدا کنید و قسمت گوشتیش رو خرد کنید با برای زیباتر شدن مربا با قالب های ریز قالب بزنید.
شکر و نشاسته رو با هم تو شیرجوش بریزید و هم بزنید ، بعد آب آلبالو رو آروم به شکر و نشاسته اضافه کنید و مرتب مواد رو هم بزنید تا کاملا یکدست بشه.
شیرجوش رو رو حرارت متوسط بذارید و سس رو مرتب هم بزنید تا به غلظت برسه...
برای تهیه کنسرو ذرت از بلالهایی که تازه هستند استفاده کنید . بلالهایی که وقتی دونه اش رو بین دو تا انگشت فشار میدید راحت له میشه و یه شیره ای ازش بیرون میزنه.بلالها رو پوست كنده ، دسته اش رو جدا كنید و بشوريد...
بهار يا برگ هاي شكوفه نارنج رو پاك كنيد و برگ هاي ريز و پلاسيده رو جدا كنيد و چند بار بهار رو بشورید.
بهار رو تو ظرف مناسبی بریزید و روش آب سرد بريزيد ، طوري كه يك بند انگشت روي برگ هاي بهار نارنج رو آب بگيره.
بهار رو 2- 3 ساعت خیس کنید و تو این فاصله چند بار آبش رو عوض كنيد تا مقداري از تلخيش گرفته بشه...
همه سبزیجات رو بشورید و بذاريد كاملا خشك بشن . ( خشک شدن سبزیجات خیلی مهمه )
بعد همه رو ريز و يكدست خرد كنيد ( به اندازه خرد كردن مواد براي سالاد شيرازي ) و روي يك سفره تميز كاملا با هم مخلوط كنيد ...
برای تهیه مارمالاد بهتره که از هلوهای نرم و رسیده استفاده کنید ، پوست هلو ها رو بکنید . اگر هلوهاتون سفت بود میتونید بجوشونیدشون و بعد پوستشون رو بکنید ...
گوجه فرنگي ، فلفل و سبزي ها را خوب شسته و بگذاريد تا كاملاً خشک شوند. گوجه ها را با خلال دندان يک سوراخ کنيد و تمام مواد را درون يک شيشه تميز بريزيد...
فلفل ها رو خوب بشورید و از وسط نصف کنید و دونه هاشو کاملا در بیارید.
فلفل ها رو بریزید تو قابلمه و با یک لیوان آب و حرارت ملایم بذارید بپزه به مقدار بیشتری آب نیاز ندارید چون فلفل ها آب میندازه...
بادمجانها رو بشورید و کباب کنید بلافاصله تو یه ظرف دار بذارید تا هم بوی دود بگیره و هم پوست بادمجانها عرق کنه و راحت کنده بشه .بعد از خنک شدن پوستشون رو بکنید.فلفل و سیر و هویج رو خیلی ریز خورد کنید.
نکته خیلی مهم در تهیه شکلات صبحانه انتخاب پودر کاکائوی خوش طعم و خوش عطره چون طعم دهنده اصلیه شکلات صبحانه پودر کاکائو اس پس حتما تو انتخاب پودر کاکائو دقت کنید.شکر و پودر کاکائو رو کاملا مخلوط کنید تا ذرات شکر و کاکائو با هم مخلوط بشه ، تا زمانی که شیر رو اضافه میکنید پودر کاکائو گوله گوله نشه...
انارها رو بشورید و از وسط نصف کنید و با پشت قاشق به پشت انار ضربه بزنید تا دونه های انار از پوستش جدا بشه.
به اندازه یک لیوان آب انار تازه بگیرید و آب انار رو به دونه های انار اضافه کنید و همراه با مقدار کمی نمک بذارید رو حرارت ملایم تا انار ها بپزه ...
پیاز های ریز و کوچیک رو از قبل تو آب سرد خیس کنید تا هم پوستش به راحتی کنده بشه و هم زمان پوست کندن خیلی اذیت نشید.دقت کنید بدنه پیاز ها در حین پوست کندن بریده نشه چون بعد از اینکه ترشیتون آماده شد ممکنه نرم بشه و تردیش رو از دست بده...
شكر رو توي قابلمه بريزيد و رو روي حرارت متوسط قرار بديد.كم كم شكر از لبه هاي ديگ شروع ميكنه به ذوب شدن تو این مرحله کمی قابلمه رو تكون بديد تا شكرهاي وسط قابلمه به لبه ها برسه و شروع بکنه به ذوب شدن .
سیب ها رو پوست بگیرید و به قطعات مناسب خرد کنید .
اونها رو در ظرف بریزید و بگذارید آب داخل ظرف بجوشه و سیب ها کمی بپزه .
سیب ها رو از ظرف خارج کنید و شکر رو داخل آب سیب باقی مونده در ظرف بریزید و هم بزنید تا شکر حل بشه.
ذغال اخته ، آلبالو و آلوچه را در آب خیس کنید تا خاک و سنگریزه هاش گرفته بشه و بعد آبکش کنید.
این کار رو چند بار تکرار کنید تا آب شفاف بشه و دیگه سنگریزه نداشته باشه...
زغال اخته ها رو بشورید و روی یک پارچه پهن کنید تا آبشون بره سعی کنید حتما از از زغال اخته های سفت و درشت استفاده کنید.
شکر و با آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بذارید تا بجوشه و کمی غلیظ بشه...
ابتدا بامیه ها را تميز بشوئيد و بامیه هاي زده دار يا نصف شده را از بامیه هاي سالم جدا كنيد . بهتره براي زيباتر شدن ظاهر ترشي ، چوب اضافه سر بامیه ها ( دم ساقه ) را با چاقو تا حدي ببريد كه به كلاهك بامیه آسيب نرسه...
كلم قرمز را بعد از اينكه خوب شستيد روي پارچه پهن كنيد تا آب آن كاملا كشيده شود . کلم را به صورت رشتههاي نازك خرد كرده و...
اول از همه دم بلند انجیر ها را می گیریم بعد انجیر ها رو میشوریم و در ته قابلمه انجیر ها را چیده بعد یک لایه شکر میریزم و بعد لایه بعدی همینطور ادامه می دهیم تا انجیر ها تموم بشه.به مدت 24 ساعت می گذاریم تا انجیر ها آب بندازند...
بادمجون ها رو بدون پوست کندن و یا کندن دُم روی ذغال کبابی کنید. بادمجون باید طوری باشه که پوستش بسوزه و وا بره ولی داخل و مغزش نرم و سبز مایل به قهوه ای باقی بمونه و نسوزه . در صورت نداشتن زغال میتونید بادمجونها رو لای فویل آلومینیمی بپیچین و داخل فر قرار بدین و بعد از مغز پخت شدن با گریل اونها رو برشته و کبابی کنید طوریکه پوستشون قشنگ بسوزه و داخلشون نرم و کبابی بشه و کمی بوی دود بگیره ...
ابتدا هندوانه را شسته و پوست میکنیم سپس مواد داخل آنرا تخلیه میکنیم و به صورتی که فقط یک لایه از پوست سفید هندوانه داشته باشیم.
بعد پوست سفید را در آب خنک و نمک بمدت 8 تا 12 ساعت قرارداده سپس از آب حارج کرده و آبکش میکنیم...
یک عدد تخم مرغ را درون مخلوط کن بریزید و هم بزنید و قطره قطره روغن زیتون را اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدید تا مایع سفت شود و در حین هم زدن چند قطره از سرکه را میریزیم و همچنان هم میزنیم...
پوره های سیب را بهمراه مقدار خیلی کمی آب ( کمتر از یک لیوان) درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سیب ها بپزند و کمی نرم شوند.
شکر را اضافه کنید.پس از اینکه شکر درون اب حل شد و چند جوش خورد حرارت را ملایم کنید و اجازه بدید مربا غلیظ شود...
سس مایونز رو داخل کاسه ای بریزید ، ابلیمو ، جعفری ریز شده ، شکر ، پیاز رنده شده ، سس گوجه فرنگی ، نمک و فلفل رو اضافه کنید و خوب هم بزنید و مخلوط کنید تا مواد یکدست شن....
هسته و چوب سیب ها رو در میاریم. سیب ها رو با پوست می اندازیم توی یه سطل. نمک و آب رو هم اضافه میکنیم.
یک لیوان سرکه هم بهش اضافه می کنیم...
براي داشتن چاقاله هاي گردوي مناسب مربا ،بهتر است به زمان چيدن آن بسيار دقت شود. معمولا گردوي مخصوص مربا را از اواسط خرداد ماه تا اواسط تير جمع آوري ميکنند. براي اينکه پي به تازگي و مناسب بودن گردو براي مربا ببريد. يک عدد خلال دندان را داخل گردو فرو کنيد، اگر خلال دندان به راحتي و بدون فشار زياد دست، داخل گردو رفت، به معني آن است که مناسب تهيه مربا است...
ابتدا آلبالوها را شسته و تميز مي كنيم.بعد يك ظرف پيركس آماده كرده و هسته آلبالو را از آن خارج كرده داخل ظرف مي ريزيم (يا با هسته گير يا اينكه آلبالو را بين دو انگشت شست و اشاره كمي ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با كمي فشار هسته را از قسمتي كه آلبالو سوراخ است خارج ميكنيم به نحوي كه آلبالو شكل اوليه خود را حفظ كند) ...
این سس رو میتونید همراه با پاستا ، با ساندویچ مرغ ، به عنوان دیپ کنار سبزیجات یا چیپس سرو کنید....
ابتدا پیاز رو رنده کنید و داخل ظرف همراه با کره تفت بدید ، دقت کنید که پیاز فقط بایدسبک بشه.
آرد رو به روغن و پیاز اضافه کرده و کمی تفت بدید ، جوز هندی رو هم اضافه کنید.
سپس شیری رو که قبلا گرم کردید به مواد قبلی اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
دلار یا دلال یا نمک سبز معمولا با سبزیجات و میوه جات خورده میشه ، مثل سیب ترش ، خیار ، گوجه سبز ، پرتقال ترش یا شیرین .....
همینطور میشه با ماست یا سالاد شیرازی ، دوغ هم استفاده کرد ، یا میشه جای سکنجبین ، کمی آب نارنج و دلار رو قاطی کرد و با کاهو خورد.
ابتدا گوجه سبزها را خوب بشویید و بگذارید تا آبشان کاملا خشک شود
سپس ترخون ها را یک لایه در ته ظرف شیشه ای بچینید بعد گوجه سبزها را در ظرف بریزید.
بعد روی گوجه سبزها یک لایه دیگر ترخون بچینید...
پرتقال ها رو فيله کنيد . وقتي که پرتقال ها رو فيله ميکنيد، ميتونيد از قسمت هاي باقيمونده مقداري آب پرتقال بگيريد. پس اونها رو توي یک آبکش بریزید و کاملا با دستتون لهشون کنيد تا آبش گرفته بشه ...
تعداد صفحات : 2