سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید و سیر) رو پاک کرده، خوب بشورید و بگذارید تا آبش کاملاً بره و بعد سبزی رو خرد کنید.
یک قابلمه آب بذارید روی شعله تا جوش بیاد. برنج رو که با نمک از چند ساعت قبل خیس کردید، به روش معمول آبکش کنید و زنده تر از حالت معمول بردارید...
کنسرو تن رو 20 دقیقه بجوشونید تا از سالم بودنش مطمئن بشید.سیب زمینی ها رو بپزید . برای پختن میتونید از ماکروفر یا از پخت تو آب جوش استفاده کنید....
کره را با کمی روغن زیتون داخل تابه آب کنید، سیرها را خرد کنید و داخل تابه بریزید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شد (نباید سیرها خیلی سرخ بشه چون سفت میشه) میگوها را اضافه کنید و 2-3 دقیقه هر طرف میگو را سرخ کنید و جعفری خرد شده و آبلیمو را اضافه کنید...
پیازها را خرد کنید و کمی تفت بدید تا پیاز ها سبک بشه و خیلی کم طلایی بشه ، تو این مرحله میگو ها رو اضافه کنید و همراه با پیاز تفت بدید .حدود 3-4 دقیقه میگو ها رو سرخ کنید تا تغییر رنگ بده ، بعد فلفل دلمه ای خرد شده رو اضافه کنید ...
برای اینکه میگوها را داخل مواد بخوابونید، پیاز را رنده کنید و آب آن را جدا کنید(به تفاله هاش کاری نداریم).زعفران و روغن زیتون و نمک وفلفل و پودرزنجفیل را به آب پیاز اضافه کنید.میگو اصولا تُندش خوشمزه تره پس حتما فلفل قرمز بریزید...
ابتدا شکم ماهي را برش داده و محتويات آن را خارج کرده و ماهي را خوب تميز کرده مشوریم و آن را خشک میکنیم و نمک وفلفل میزنیم.
کره را داخل يک بشقاب کوچک مناسب گذاشته و به مدت 30 ثانيه با قدرت 100% داخل مايکروفر قرار میدیم. کمی آب زعفران آب نارنج و کره آب شده رو با هم مخلوط میکنم روی سطح ماهی رو کاملا با این مایه آغشته میکنم...
فيله كامل ماهي را به 4 قسمت تقسيم كنيد و داخل يك ديس لبه دار بچينيد .
در يك كاسه جداگانه ، آبليمو ، زعفران و نمك و فلفل را مخلوط كنيد ، هم بزنيد تا كاملا يك دست شوند .
با يك قلموي تميز ، از مخلوط آبليمو و زعفران هر دو روي ماهي ها را پوشش دهيد . و بعد باقيمانده مخلوط را روي ماهي ها بريزيد .
ماهي ها را كه بهتر است در اندازه متوسط انتخاب شوند ، بعد از پاك كردن و شستن ، داخل آبكش بگذاريد تا كمي آب اضافه آنها چيده شود ، سر و دم ماهي را بعد از اينكه كمي خشك شد با قيچي ببريد و از شكافي كه در شكم ماهي ايجاد كرده ايد ( براي تميز كردن داخل ماهي ) ماهي را باز كنيد و روي تخته كار بگذاريد .
برای پاک کردن میگو، سر و دم میگو رو با چاقو جدا کنید.پوستش رو بگیرید و با چاقو پشت میگو شکاف ایجاد کنید و روده اش روخارج کنید.
میگوهای پاک کرده رو اول به مدت 1 ساعت تو مخلوط آبلیمو ، نمک ، فلفل و پودر سیر بخوابونید تا مزه دار بشه.
بعد از پاك كردن ميگو در يك قابلمه تا دو سوم آب + يك قاشق چايخوري نمك و دو قاشق غذا خوري سركه بريزيد و بگذاريد كاملا بجوشد . ميگو ها را داخل آب در حال جوش بيندازيد و بعد از اينكه كمي صورتي رنگ شدند آنها را آب كش كنيد و بگذاريد سرد شوند .پياز را نگيني ريز خرد كنيد و در تابه اي كمي روغن بريزيد و تفت دهيد تا طلايي شود ، سير را رنده كنيد و به پياز اضافه كنيد و همراه زرد چوبه كمي تفت دهيد و بعد ميگو ها را اضافه كنيد و خوب دو طرف ميگو را تفت دهيد .
برای تهیه این غذا، ابتدا فیله ماهی را با كمی نمك، زردچوبه و آب به مدت پنج دقیقه پخته و بعد تیغهای آن را جدا كرده و با پیاز چرخ میكنیم.
نخود خیسخورده را پخته و آن را نیز چرخ كرده همه مواد را با هم مخلوط میكنیم
شکم ماهی را می توان با ادویه جات و سبزیجات معطر و رب نارنج و آب نارنج و لیموترش و پوست لیموترش و رعفران و گردو و کشمش و زرشک و دانه انار و رب انار و پیازداغ , نمک و فلفل و زنجبیل و گشنیز یا شوید و شنبلیله و ..... کره و آلو و آلبالو و آلوچه و رب آلوچه و عصاره تمرهندی و سیر و ... .... پر کرد و سپس در روغن سرخ و یا در فر تنوری و یا روی آتش منقل کباب کرد .
براي راحت جدا كردن اسكلت و استخوان هاي ماهي ، بعد از پاك كردن آن ، ماهي را از شكم برش بزنيد و روي تخته پهن كنيد . با قسمت پهن چاقو ، از پشت روي بدنه ماهي فشار بياوريد و بعد ماهي را برگردانيد و اسكلت ماهي را همراه استخوان هايش به راحتي جدا كنيد . فقط مواظب باشيد كه گوشت ماهي تكه تكه نشود .
قليه ماهي معروف ترين خورش شهرهاي جنوب ايران است که اصولا با چلو ساده سرو ميشه.براي قليه ماهي سنگسر، راشگو، سرخو، سُبيتي، هامور، زمين کن و سوکيلا مناسب است؛ حلواي سياه هم ميشه استفاده کرد.از ميان ماهيهاي شمال فقط اُزون برون توصيه شده. ولي اولين و بهترين گزينه فيله سنگسر است. در صورتيکه از ميگو به جاي ماهي استفاده کنيد به آن قليه ميگو گفته ميشود.
فيش اند چيپس غذاي معروفه انگليسيهاست. در واقع حکم فست فود را داره که از ترکيب چيپس سيب زميني و ماهي درست شده.
برای درست کردن این غذا ، ماهي رو داخل مخلوط آرد و آب و بيکينگ پودر ميزنند و داخل حمام روغن سرخ ميکنند و چيپس هم به روشهاي مختلف چيپس نازک يا کلفت داخل روغن يا فر گريل ميکنند.