ابتدا شیر رو روی نانها بریزد تا خوب خیس بخوره و نرم بشه. پیاز و سیر رو در غذاسا کاملاً له کنید. بعد مخلوط شیر و نان رو هم اضافه و دوباره مواد رو میکس کنید.وقتی خوب مخلوط شد، گوشت چرخ کرده، یکی از تخم مرغ ها و نمک و فلفل و زردچوبه...
روغن تن ماهی را خالی کنید و ماهی را داخل کاسه ای بریزید و با چنگال کاملا له کنید تا بافت ماهی از هم باز بشه.
سپس زیره سیاه ، تخم مرغ ، سیب زمینی و پیاز رنده شده ، سیر رنده شده ، مقداری جعفری ، نمک و فلفل و آرد سوخاری را اضافه کنید...
گوشت تکه تکه شده رو همراه با پیاز خرد شده و زردچوبه و فلفل با مقدار کافی آب بپزید تا زمانی که گوشت کانلا پخته بشه ، در انتها نمک گوشت رو اندازه کنید.تو اين فاصله، لپهها رو پاك كنید ، حدودا یک ساعت لپه رو خیس کنید و بعد بشورید و آبکش کنید و بعد با مقداری نمک لپه ها رو بپزید....
اول در یک کاسه یک قاشق پر آرد ، خمیر مایه ،شکر و نمک رو با هم مخلوط کنید و بعد دو قاشق روغن مایع و آب ولرم رو بهش اضافه کنید ،اول ¼ پیمانه آب ولرم اضافه کنید و اگر دیدید خیلی خمیری و سفت است چند قاشق دیگه آب بهش اضافه کنید تا غلظتی مثل ماست غلیظ پیدا کنه ...
برگ های نعنا را با گوشت کوب برقی یا هر وسیله دیگه له کنید. تاکید میکنم که برگ ها رو له کنید ( خرد نکتید )
پوست لیمو رو بکنید و سعی کنید هسته های لیمو رو در بیارید...
پیاز رو با کمی روغن تفت بدید تا حدی که یه مقدار نرم بشه بعد زردچوبه و فلفل قرمز و سیاه رو اضافه کنید.
سیب زمینی و هویج نگینی شده را اضافه کنید و کمی همراه با پیاز تفت بدید.رب رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه...
مرغ رو با حدود 5 -6 لیوان ، یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و نمک و فلفل بپزید .بعد از پخت مرغ رو از قابلمه در بیارید و آبش رو از صافی رد کنید ، پیاز پخته شده رو هم با پشت قاشق له کنید تا از صافی رد بشه و بعد مجددا آب صاف شده رو روی حرارت بذارید و جو پرک شده ، هویج رنده شده ، سیب زمینی رنده شده ، یک عدد پیاز ریز خرد شده و سرخ شده رو هم اضافه کنید و حدود یک ساعت بذارید خوب بپزه ...
سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و بشورید و با رنده درشت رنده کنید.
با دست کمی سیب زمینی های رنده شده رو فشار بدید تا آب اضافی آن گرفته بشه.
به میزان لازم به سیب زمینی ها نمک و فلفل و زردچوبه بزنید...
نخود رو از یک شب قبل خیس کنید و تو این مدت چند بار آبش رو عوض کنید.از باقالی برای لطافت بیشتر فلافل استفاده استفاده میشه شما میتونید بجای باقالی از یک عدد سیب زمینی متوسط استفاده کنید ولی رسپی اصلی فلافل نه باقالی داره و نه سیب زمینی....
آب ، روغن ، گلاب و حدود 3 قاشق از شربت بامیه ( برای خوشرنگ شدن بامیه ) را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش اید ؛ آرد و نمک را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود سپس 5 دقیقه هم بزنید تا خمیر یکدست شود...
ابتدا نشاسته را با شیر سرد و شکر مخلوط کنید.
اگر نشاسته را با شیر گرم مخلوط کنید گلوله میشه پس حتماً با شیر سرد مخلوط کنید.
نشاسته و شیر و شکر رو بذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنین تا نشاسته بپزه...
توی یک ظرف لعابی، شیر را با آرد برنج و شکر مخلوط کنید. ظرف را روی حرارت متوسط بگذارید و برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. توی این مدت فرنی را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. هر وقت فرنی کمی غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و بگذارید فرنی برای ۱ دقیقه دیگر بپزد...
بهتره برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده کنید اما اگه گندم پوست کنده در دسترس ندارید میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشیدن و نرم شدن گندم از یک آبکش ردش کنید تا پوستهای گندم گرفته بشه.گندم رو 5 تا 7 ساعت تو آب خیس کنید و بذارید تا خوب آب جذبش بشه ، این کار باعث میشه زمان پخت گندم کوتاه تر بشه....
در ظرفي پياز را رنده کنيد. گوشت چرخکرده و آردنخودچي را با پياز رنده شده مخلوط کنيد. سپس تخممرغ، جعفري، مقداري نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنيد و خوب ورز دهيد تا زماني که مواد چسبندگي پيدا کند...
کدوها را رنده کرده و در یک آبکش بریزید. یک دوم قاشق غذاخوری نمک روی آن پاشیده و مخلوط کنید.ده دقیقه صبر کنید تا آب بیاندازد.
کدوی رنده شده را در دستتان فشار دهید تا آب آن گرفته شود...
هویجها را بشوئید. پوستشان را بگیرید و نگینی خرد کنید.
آب را بجوشانید و به آن نمک اضافه کنید. هویجها را بگذارید به مدت 5 دقیقه در این آب بجوشد.
اگر ار نخودفرنگی خام استفاده میکنید به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب بپزید ولی اگر از نخودفرنگی کنسروی استفاده میکنید فقط آنرا آبکش کنید...
در ظرفی تخم مرغ ها را همراه با نمک،فلفل،زردچوبه،پودر سیر،آرد،پیاز داغ و شوید خرد شده به خوبی مخلوط کنید.
نخود پخته شده را به مواد بالا اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید...
ابتدا حبوبات و بلغور و برنج را خیس میکنیم، میگذاریم یک ساعتی بماند.
پیاز رابا روغن و کمی نمک تفت میدیم 3 حبه سیر له شده را اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت زرد چوبه وفلفل را اضافه کرده و بعد برنج وبلغورو نخود را اضافه میکنیم.دقت کنید سیر را زیاد سرخ نکنید چون سفت میشه...
ارد را روى حرارت ملايم تفت ميدهيم و اين در حدود 30 تا 40 دقيقه زمان ميبرد!! يعنى يكى از نكات مهم يك حلواى خوب داشتن حوصله در اين قسمت تهيهء ان است و حرارت ملايم.تا جايى كه رنك ارد نخودى پر رنگ شود ( قهوه اى نشود) در يك ظرف ديگر هم ارد برنج راكمى تفت بدهيد وكنار بگذاريد.ارد برنج حلواى ما را ترد ميكند.وقتى رنگ ارد گندم نخودى شد هر دو ارد را تركيب ميكنيم والك ميكنيم...
بادمجانها رو پوست بگيريد ، برش عمودي بزنيد ، بشوريد و نمك بزنيد و بذاريد تا تلخيش گرفته شه.
بعد از خشك كردن بادمجانها ، سرخشون كنيد و بعد از سرخ شدن ، روي حوله آشپزخانه يا دستمال كاغذي ضخيم بچينيد تا روغن اضافیش گرفته شه....
در ظرفی تخم مرغ ها را همراه با نمک،فلفل،زردچوبه،پودر سیر،آرد،پیاز داغ و شوید خرد شده به خوبی مخلوط کنید.
باقلای پخته شده را به مواد بالا اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید...
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
زردچوبه و فلفل و کاری را اضافه کنید.
بادمجانها را پوست کرده ، برش بزنید و پس از سرخ کردن به پیاز های تفت داده شده اضافه کنید...
پیاز و هویج رو توی گوشت رنده ریز کرده و کمی پودر سوخاری (یا آرد نخودچی) و نمک و فلفل و زرچوبه زده و مخلوط میکنیم.مواد رو و خوب ورز میدیم تا چسبنده بشه.بعد توی دست بهشون فرم میدیم( گرد , بیضی یا هر شکل دیگه)...
کنسرو تن رو 20 دقیقه بجوشونید تا از سالم بودنش مطمئن بشید.سیب زمینی ها رو بپزید . برای پختن میتونید از ماکروفر یا از پخت تو آب جوش استفاده کنید....
برنج رو بشورید و از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید برای تهیه این آش خیلی بهتره که از برنج نیم دانه استفاده کنید.برنج رو با 300 گرم گوشت و 1 یا 1/5 لیتر آب و کمی زردچوبه و فلفل بذارید روی حرارت ملایم تا خوب بپزه و مثل وقتی که شله زرد درست میکنید حسابی دونه هاش باز بشه...
شکر و آب را مخلوط کرده، روی حرارت قراردهید تا شکر ذوب شود و شربت چند دقیقه بجوشد. سپس گلاب را اضافه کرده، بعد از جوش آمدن مجدد شربت، ظرف را از روی حرارت بردارید.آرد برنج و آرد گندم را باهم مخلوط کرده، در ظرفي جداگانه روی حرارت ملایم قراردهید و...
این حلوا رو از یکی از دوستان خیلی خوبم که استاد آشپزی هستند یاد گرفتم . این حلوا خیلی راحت و بدون دردسر درست میشه و جالبه بدونید که نیازی هم به سرخ کردن آرد نداره ...
اول گوشت چرخ كرده رو با كمي نمك ورز بديد و بعد بقيه مواد به جز روغن رو اضافه كنيد و خوب باهم مخلوط كنيد.برای ورز دادن گوشت بهتره از غذا
ساز استفاده كنيد.( آب پياز رنده شده رو به مواد اضافه نكنيد.)
سویا رو به مدت 20 دقیقه با اب داغ خیس کنید و بعد آبکش کنید و آبش رو کاملا بگیرید.
تخم مرغ رو با سویا و جعفری خوب مخلوط کنید .
پیاز رو رنده کنید و کاملا آبش رو بگیرید و...
ابتدا پوست جگر را با دست جدا کنید و با یک چاقوی تیز رگه های آن را بگیرید.سپس جگر را بشورید و مکعبی خرد کنید و بگذارید حدود یه ربع داخل آبکش بمونه.
برای اینکه جگر نرم و بدون بو شود و خون نیندازه، به آن نمک بزنید و یک ساعت در یخچال نگهدارید.
آرد رو چند بار الك كنيد و همراه با روغن مایع و کره بذارید روی حرارت ملایم و در تمام مراحل مدام آرد رو هم بزنيد تا نسوزه . مقدار روغن باید به حدی باشه که آرد توی روغن به راحتی حرکت کنه...
ابتدا پياز را خلال خرد كنيد و در مقدار كمي روغن ، همراه با كمي زرد چوبه سرخ كنيد تا طلايي شود .
عدس ها را پاك كنيد و تميز بشوئيد . بهتر است 15 دقيقه در آب سرد و كمي نمك خيس كنيد . بعد به پياز اضافه كنيد و كمي تفت دهيد و همراه 3 ليوان آب بگذاريد تا با حرارت نه خيلي تند و نه خيلي ملايم بپزد .
لوبيا را تميز بشوئيد و به طول سه تا چهار سانتي متر برش بزنيد .
سينه مرغ را مكعبي درشت خرد كنيد و هويچ و سيب زميني را هم خرد كنيد و كنار بگذاريد .
در ظرف مورد نظر براي طبخ غذا ، پياز را خلال خرد كنيد و يك الي دو دقيقه در روغن سرخ كنيد ، بعد لوبيا ، هويچ و مرغ را اضافه كنيد و خوب تفت دهيد .
آش ترش از جمله آش های است که از تنوع مواد برخوردار است، به طوری که در این آش می توانید از چغندر لبو، کدو سبز،کدو حلوائی برگه هلو و برگه زردآلو نیز استفاده کنید.بدین ترتیب که؛ نیم کیلو چغندر خرد شده را به همراه برنج و عدس به آش اضافه کیند. در صورت تمایل نیز می توانید کدوی خرد شده را پس از پختن حبوبات و یک ربع قبل از افزودن سبزی به آش بیافزایید...
برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .
در قابلمه مناسبی برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
کلم بروکلی را با مقداری کمی آب بپزید وقتی پخته شد آنقدر صبر کنید تا کاملاْ آب آن تبخیر شود بعد کلم بروکلی را میکس و یا با گوشت کوب له کنید و به آن گردو ، آرد ، پیاز سرخ شده ، نمک ، فلفل ، زردچوبه ، پیاز رنده شده و تخم مرغ اضافه کنید
ابتدا آرد رو چند بار الك كنيد و بدون روغن داخل يك قابلمه با ديواه هاي نسبتا بلند چند دقيقه تفت بديد تا بوي خامي آرد گرفته شه. ( توجه داشته باشيد كه در تمامي مراحل شعله زير آرد كاملا ملايم باشه )بعد از اينكه بوي خامي آرد گرفته شد ، آرد رو دوباره الک کنید و داخل تابه برگردونید بعد كره رو كه قبلا به دماي محيط رسيده به آرد اضافه كنيد و با پشت قاشق كره رو كاملا له كنيد تا زودتر جذب آرد بشه ....
گوجه فرنگی رو پوست بکنید و نگینی خورد کنید.
فلفل دلمه ای رو هم نگینی خورد کنید.
مرغ خرد شده - گوجه فرنگی- فلفل دلمه ای - تخم مرغ...
برنج رو با مقدار کافی آب بذارید تا بپزه و خوب دونه هاش باز بشه تو این مدت اصلا برنج رو هم نزنید چون باعث میشه لعاب برنج بیرون بیاد و ته بگیره .
شلغم ها رو اندازه حبه قند و یا ریزتر خرد کنید ( یا رنده کنید ) و با عدس تو یک قابلمه بذارید بپزه. اگه شلغم و عدس رو با برنج بذارید برای پختن لعاب برنج جلو پختشون رو میگیره و سفت میمونند.
این آش در شهر های مختلف به روش های مختلف پخته میشه. این دستور بیشتر به آش آذربایجان نزدیکه.
در شمال به این آش کدو حلوایی خرد شده ، باقالی خشک ، چغندر سفید ، اسفناج ، کدو سبز و آب نارنج اضافه میکنند...
تعداد صفحات : 2