خورش مسما بادمجان شمالی
مـواد لازم :
مرغ یا گوشت خورشتی : 500 گرم
بادمجان متوسط :6 عدد
گوجهفرنگی متوسط : 3 عدد
پیاز متوسط : 1 عدد
روغن
غوره: 1 لیوان
نمک، زردچوبه و زعفران: به میزان دلخواه
طـرز تـهـیـه:
تکههای مرغ یا گوشت را با روغن در تابهای با دیوارههای بلند خوب سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن، تکههای مرغ را از تابه بردارید و پیازی که نگینی خرد کردهاید را در روغن تفت دهید.
پس از طلایی شدن پیازها، نمک و زردچوبه و تکههای مرغ را به آنها اضافه کنید و روی تمام مواد، 1 تا 2 فنجان آب بریزید. بگذارید غذا 20 تا 25 دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
در این فاصله، بادمجانها را به دو نیم تقسیم و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
گوجه فرنگی ها را هم از وسط ببیرید و سرخ کنید.
بعد از این که مطمئن شدید تکههای مرغ تقریباً پختهاند، زعفران آبکرده، گوجهفرنگیهای سرخ شده، بادمجانها و غوره را روی مرغ ها بچینید.
بعد از 10 دقیقه، خورش مسما بادمجان آماده خواهد بود.
مسما بادمجان از غذاهای شمالی است که معمولا در تهیه آن از گوشت مرغ استفاده میشود. این غذا معمولاً با قیمه بادمجان و حتی خورش بادمجان یکی در نظر گرفته میشود در حالی که در قیمه بادمجان، به جای سیبزمینی سرخشده، بادمجان سرخشده گذاشته میشود و خورش بادمجان نیز فقط از گوشت خورشی و بادمجان تشکیل شده است و بادمجانها مدتی در خورش حرارت میبیند و میپزند اما مسما بادمجان، خورشی است که در آن گوشت یا مرغ سرخشده و بادمجان سرخشده و گوجهفرنگی سرخ شده وجود دارد.
نکته:
1. گوشت مرغ باید خوب سرخ و طلایی شده باشد. اول باید تکههای خام مرغ سرخ شوند و بعد با کمی آب برای مغز پخت شدن روی حرارت قرار بگیرند.
2. میتونید در مسما بادمجان، گوشت قرمز بریزید.
3. میتوانید بادمجانهای سرخ شده را بعد از پخت غذا و هنگام سرو در ظرف بچینید یا اینکه 10 دقیقه مانده به برداشتن غذا از روی حرارت، به خورش اضافه کنید.
4. برای اینکه بادمجانها له نشوند، کلاهک بالای آنها را نکنید.
5. چاشنی مسما بادمجان فقط غوره است و هر چه غورهها درشتتر باشند، بهتر است. از افزودن سرکه و آبلیمو به این غذا خودداری کنید زیرا طعم مناسبی به آن نمیدهد.
6. ادویههای مناسب مسما بادمجان زردچوبه و زعفران است. برای اینکه زعفران بیشتر رنگ دهد، آن را در هاون چوبی بکوبید، نه هاون فلزی یا سنگی و بعد از اینکه آن را به صورت پودر درآوردید، در کمی آب داغ دم کنید. دم کشیدن زعفران 15 دقیقه طول میکشد.
7. برای اینکه گوجهفرنگیها بافت خود را از دست ندهند، آنها را به دو نیم تقسیم و سرخ کنید و در 10 دقیقه پایانی به غذا اضافه کنید. بهتر است این گوجهفرنگیها متوسط باشند، نه بزرگ و نه کوچک.
8. از آنجا که این غذا با برنج سرو میشود، به شما پیشنهاد میکنم که ته دیگ آن را نان بگذارید.
9. همراه این خورش بهتر است ترشی لیته یا سالاد شیرازی بگذارید و از آنجا که این غذا نفاخ است، همراه آن شربت نعناع میل کنید البته هر نوشیدنی دیگری را نیز میتوان همراه این غذا میل کرد و این کاملاً سلیقهای است.
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
آرشیو
آمار سایت
کدهای اختصاصی