loading...
آشپزخانه من
آشپزخانه من بازدید : 2917 دوشنبه 18 دی 1391 نظرات (0)

چاکلت لاوا کیک یا چاکلت فاندانت

مواد لازم:

شکلات 60 گرم
کره 40 گرم
تخم مرغ 1 عدد
زرده تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1 ق چ
پودر قهوه فوری نصف ق چ
شکر 2 ق غ
آرد 1 ق غ
کره و پودر کاکائو

طرز تهیه:

کیکی که با شکلات 75 درصد درست بشه تلخ خواهد بود. کسانی که به خوردن شکلات تلخ عادت ندارن از شکلات بالای 60 درصد استفاده نکنن.
شکلاتها رو خرد میکنیم و داخل ماکروفر میذاریم بعد از 30 ثانیه شکلات نیمه مذاب میشه ( اگه شکلاتتون نرمه، 10 ثانیه هم کافیه) با قاشق همش میزنیم و بقیه تیکه ها هم حل میشن و شکلات کاملا روان میشه.
بعد کره رو به شکلات اضافه میکنیم و دو باره 10 ثانیه میذاریم تو ماکروفر. مهمه که اول شکلات ذوب شه و بعد کره اضافه شه. اگه شکلات و کره رو با هم یه جا بذارید توی مایکروفر، اول کره سریع ذوب میشه و شروع به جوشیدن میکنه و شکلاتتون رو سرخ میکنه.پس به همین شیوه ای که گفتم عمل کنید. ولی اگه روی ظرف بخار آب میذارید باید دقت کنید که آب جوش به کف ظرفتون برخورد نداشته باشه که باعث میشه شکلات ته بگیره.
دقت کنید شکلاتهای با درصد خلوص بالا، خیلی سریعتر میسوزن.
شکلات و کره رو هم میزنیم و به یه ترکیب لطیف میرسیم.پودر قهوه فوری رو هم اضافه میکنیم. این روی طعم و عطر کیک تاثیر میذاره ولی باز هم کیک رو قوی تر و تلختر میکنه. اگه کیک با عطر قوی و تلخ کاکائو و قهوه رو نمی پسندید پودر قهوه رو حذف کنید.
قالب های یک نفره رو با کره میکنیم. میتونید از رمکین یا قالی های کاپ کیک یا فنجونهای پیرکسی که قابلیت قرار گرفتن تو فر رو دارن استفاده کنید.
کره باید در تمامی سطح قالب دیده بشه در غیر اینصورت کیک از قالب جدا نخواهد شد.
برای کیکهای شکلاتی بهتره که به جای اینکه قالب رو چرب کرده و آرد بپاشیم، چرب کنیم و پودر کاکائو بپاشیم. اینطوری بعد از اینکه کیک رو بر میگردونیم ، دیگه روش سفیدی دیده نمیشه و یه کاور سیاه کاکائویی داره.
یه دستمال کاغذی آشپزخونه زیر کار قرار میدیم. یه قاشق کاکائو توی قالب میریزیم و قالب رو میچرخونیم تا همه جاش با کاکائو پوشیده بشه.
حالا تمام کاکائوهای اضافی رو توی قالب بعدی میتکونیم و همینکار رو واسه اون هم تکرار میکنیم. حواستون باشه که کاکائوی اضافی توی قالب نمونه وگرنه بعدا دردسر ساز خواهد شد. پس هرچی اضافی بود رو روی اون دستمال کاغذیه که زیر دستمونه میریزیم و دوباره جمعش میکنیم .
فر رو روی درجه 210 سانتیگراد 400 فارنهایت قرار میدیم.
تخم مرغ و زرده تخم مرغ رو با شکر و وانیل توی یک ظرف میریزم.
پنج دقیقه با همزن خوب همش میزنیم. اینقدر میزنیم تا حسابی کف کنه و کرم مانند و سفید رنگ و حجیم بشه. این مرحله بسیار مهمه چون کل پف کیک بستگی به همین مرحله داره.
تا این مرحله شکلات دیگه از گرماش کم شده. مهمه که شکلاتمون روان باشه ولی داغ نباشه. خیلی مهمه. شکلات رو توی مخلوط تخم مرغ خالی میکنیم.خوب با همزن همش میزنیم تا کاملا یکنواخت شه. تو این مرحله حباب هایی رو میبینید این همون چیزیه که باعث پف کیک خواهد شد.
آرد رو روی مواد الک میکنیم (حتما الک میکنیم) و با قاشق چوبیخیلی آهسته مخلوط میکنیم.قالبها رو تا نیمه از مخلوط پر میکنیم. این مقدار برای دو تا رمکین مناسبه.
قالب ها رو روی سینی، توی فر قرار میدیم به مدت 7 الی 10 دقیقه. و نه بیشتر. خیلی مهمه. اگه از این بیشتر بمونه، دیگه لاوا کیک نخواهد بود. میشه کیک شکلاتی مرطوب. همین که دیدید روش یه لایه گرفته دیگه درش بیارید.
بعد از پخت یه لایه نازک روش بسته. بعد میذاریم 5 دقیقه سرد شه. بعد از این مدت کیکمون کمی نشست میکنه.
معمولا لبه کیک آزاده ولی بهتر با چاقو یه دور، دورش رو ببریم که مطمئن شیم آزاده. بعد بشقاب سرو رو میذاریم روش و برش میگردونیم و روش کمی پودر قند میپاشیم.
این کیک رو میتونید همراه با بستنی وانیلی میل کنید.
داغی کیک و خنکی بستنی ترکیب بسیار عالیی میشه.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 840
  • کل نظرات : 181
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 1830
  • آی پی امروز : 119
  • آی پی دیروز : 108
  • بازدید امروز : 298
  • باردید دیروز : 228
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,332
  • بازدید ماه : 4,411
  • بازدید سال : 36,323
  • بازدید کلی : 2,616,581
  • کدهای اختصاصی